top of page
Zoeken

Affiliate Marketing in 5 stappen!

Opzoek naar een makkelijke manier om snel geld te verdienen? Tja, eerlijk gezegd is die er niet. Er zal altijd gevraagd worden om een bepaalde inspanning en investeringen. Toch kan affiliate marketing wel een leuke manier zijn om online geld te verdienen. Bij affiliate marketing promoot je een merk of een andere website. It's that easy! Volg de 5 stappen hier onder, tevens is dit ook gelijk een voorbeeld hoe affiliate marketing toe gepast kan worden.
Stap 1 - Kies een onderwerp

Een onderwerp kan je op twee manieren bedenken.

- Kies een onderwerp dat dicht bij je ligt en waar je makkelijk blogs over kan schrijven.

- Meld je aan op een affiliate marketing-platform, bekijk wel campagnes er zijn en kies op basis hiervan een onderwerp.


Stap 2 - Zet een website online

Kies een domeinnaam die past bij jouw onderwerp. Wij hebben hier alvast een lijstje met websites die jou helpen een website online te zetten. Voor affiliate marketing is geen hele webshop nodig. De functie voor het bouwen van een blog is dan wel weer een aanrader. Dit is dan ook het onderdeel dat geld kost. Bekijk dus meerder opties, voordat je een keus maakt.Voordat je doorgaat naar stap 3, is het belangrijk om wel de basis van je website online te hebben staan. Maak minimaal een homepage + blogpagina. Het helpt ook om alvast 3 blogs online te zetten.


Stap 3 - Meld je aan bij een affiliate partner.

Wanneer je van tevoren een onderwerp hebt bedacht, bekijk dan welke merken je graag zou willen promoten. Er zijn namelijk verschillende platforms die affiliate marketing mogelijk maken. Echter hebben zijn soms een exclusiviteit met een merk. Een voorbeeld van een platform met een ruim aanbod is Trade Tracker.Stap 4 - Maak een blog en koppel de merken die je wil promoten.

Om te mogen promoten, moeten de merken(websites), je eerst nog wel toestemming geven. Vandaar dat het belangrijk is om al wel het een en ander op je site te hebben staan. Na goedkeuring is het mogelijk om in een blog, affiliate marketing toe te passen. Dit is op verschillende manieren mogelijk. Je kan ervoor kiezen om links te verbloemen in tekst. Zoals hierboven. Ook is het mogelijk om een afbeelding te plaatsen. Maar houdt het wel aantrekkelijk voor de lezer en voornamelijk logisch. Het zou gek zijn als op deze pagina ineens een afbeelding staat van een energievergelijker.
Stap 5 - Promoot jouw pagina

Nu alles online staat moet je pagina nog wel gelezen worden. Zorg ervoor dat er zoveel mogelijk mensen je blog lezen. Dit kan door middel van promotie op Sociale Media. Maar vergeet vooral google niet. Wanneer je kiest voor de juiste SEO-instellingen kom je vanzelf boven in google. (en ja, we maken hier ook nog een blog over)


Vragen?

Heb jij hulp nodig bij het bouwen of versterken van je website? Neem dan vooral contact met AFM Sales op. Contact

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is salescoaching en hoe doe je het succesvol?

Salescoaching is het proces waarbij begeleiding, feedback en ondersteuning worden gegeven aan verkoopprofessionals terwijl zij werken aan het verbeteren van hun vaardigheden en het behalen van hun ver

Het belang van verkoop in het bedrijfsleven

Verkoop is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven en kan het verschil maken tussen het slagen of mislukken van een bedrijf. Het doel van verkoop is om producten of diensten te verkopen aan pot

Comments


bottom of page